Monday, October 15, 2007

The attack on reason

Het is wellicht een randgevalletje voor dit vak, maar toch wil ik er een post over maken; Al Gore ("I used to be the next president of the United States").
Gore is natuurlijk op het moment vooral in het nieuws door het winnen van de Nobelprijs voor de Vrede. (NY Times) Of, in ieder geval, de helft van de Nobelprijs voor de Vrede, maar dat schijnt ook te tellen. Hij kreeg deze, samen met de Intergovernmental Panel on Climate Change van de Verenigde Naties, voor het onder de aandacht van de wereld brengen van de klimaatcrisis.


Dit heeft natuurlijk vrij weinig met het vak Nieuwe Media in het Actuele Debat te maken. Gelukkig is dat niet het enige wat Gore de laatste tijd heeft gedaan. Zo heeft hij dit jaar ook het boek "The attack on reason" geschreven (in het Nederlands: "de aanval op de redelijkheid"). Hierin schrijft hij over het publieke debat in (natuurlijk) Amerika, dat in gevaar komt door onder andere de toenemende invloed van televisie en de nieuwe media. Met mensen als Marshall McLuhan die onder andere door Gore worden genoemd, is dit zeker een interessant boek voor de CIW/TFT student.

Afsluitend volgt hieronder nog het bewijs dat een Powerpointpresentatie best heel hip en cool kan zijn.

No comments: